Второ национално изложение

Второ национално изложение

На 02.09.2017 година от 11 часа в местността Смолянски езера (до параклиса „Св. Дух”) ще се проведе „II Национално изложение на местните породи овце в Родопите” под надслов: „Овцевъдството – наше минало, настояще и бъдеще”. Събитието се организира от „Асоциация за развъждане на Среднородопска, Каракачанска, Родопски цигай овце и Каракачански кон” със съдействието на Министерството на земеделието храните и горите. Събитието ще се открие официално от Министъра г-н Румен Порожанов в 12 часа.

В рамките на изложението ще бъдат представени животни от традиционни за региона породи: овце от породите Среднородопска, Каракачанска и Родопски цигай; Родопско късорого Говедо; Каракачански коне и пастирски кучета. В програмата на събитието са предвидени: конкурс, в който ще бъдат отличени най-добрите животни от съответната порода; представяне на млечни продукти от местни фермери и дегустация на традиционни натурални храни.

Ще има организиран безплатен транспорт, който ще тръгва от Автогара Смолян в 11:00 връщане в 15.30 часа

Изложението ще е съпътствано от фолклорна програма с жива музика и народни танци, в която ще вземат участие Валя Балканска, Петър Янев и др.

Събитието се осъществява с партньорството на Община Смолян.